Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Sambaskak Pressemeddelse af 22. februar 2014
Nordisk Mesterskab i skoleskak fandt sted 13.-16. februar 2014. De bedste unge spillere fra Island, Færøerne, Norge, Sverige, Finland og Danmark skulle dyste om titlerne som Nordens bedste skoleskakspillere og en flot LEGO-pokal i holdkonkurrencen.

NM blev afholdt i Billund på det 4-stjernede Legoland Hotel & Conference. Fine forhold, samtlige partier blev vist på internettet, og der var livekommentering, bl.a. med Curt Hansen. Jonas Bjerre fra Skanderborg Skakklub blev nr. 3 i yngste aldersgruppe, hvilket var glimrende, især i betragtning af at han er et år yngre end alle de andre i den øverste halvdel og dermed får et år mere i samme gruppe, mens de øvrige rykker en gruppe op.

Jonas er et af Danmarks allerstørste skaktalenter, har allerede flere danmarksmesterskaber på cv’et og har deltaget i NM, EM og VM. Jonas blev for nylig mesterspiller i skak som den yngste nogensinde.

De mange fine resultater har bevirket at 9-årige Jonas Bjerre har indgået en sponsoraftale på 20.000 kr. for 2014 med skanderborgfirmaet Elvirasminde, der producerer Sambaflødeboller. Pengene skal bruges til at dække nogle af de rejseomkostninger der er forbundet med skak på eliteplan.