Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Spændende skakuge på Rhodos Pressemeddelse af 27. oktober 2013
Rhodos signalerer mest ferie og afslapning, men for otte spillere fra Skanderborg Skakklub har det været en uge med spændende og lærerige skakpartier og hårdt arbejde med forberedelse til de enkelte runder.

Det drejer sig om europamesterskabet for klubhold. Hvert land kan sende fra ét til fire hold, alt efter landets styrke internationalt. Fra Danmark deltog foruden Skanderborg, som er regerende danmarksmestre, Jetsmark, som er tidligere danmarksmestre.

Skanderborg fik en fin start med sejr over et af de stærke hold, men i anden runde bestod modstanderholdet af 6 stormestre! Det var der i øvrigt 6 af de 53 hold der gjorde. Det betød store klø i denne runde, et 0-6 nederlag!

I de følgende fem runder blev der point hver gang, men ikke nok til flere sejre. Bedst scorende på holdet var førstebræt, Mads Andersen, som opnåede imponerende 5 point af 7 mulige. Det betød endnu en stormesternorm, og desuden en forøgelse af rating (styrketallet) til lidt over de magiske 2500, som kræves for at blive stormester. Så nu er Mads kun et enkelt godt turneringsresultet fra stormestertitlen!

Også bræt 2, Nicolai V. Pedersen, klarede sig godt i det skrappe selskab med 3 point af 7 mulige.