Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
DM-skak i Skanderborg Pressemeddelse af 5. maj 2013
Danmarksmesterskaberne i skak for ungdom er i den forløbne weekend blevet afviklet på Morten Børup skolen i Skanderborg. Dansk Skak Union havde spurgt Skanderborg Skakklub om den ville påtage sig den store opgave – og klubben sagde ja! Det var et stort arrangement, idet ca. 80 piger og drenge fra hele landet deltog i stævnet. Deltagerne var fordelt på hele 33 klubber. Der blev spillet i skolens aula, som dannede en fortrinlig ramme om afviklingen af de mange partier.

Spillere, ledere og forældre havde mulighed for at overnatte på skolen, hvilket omkring 60 personer benyttede sig af. Ligeledes kunne man købe et måltid varmt mad hver dag, plus det løse.

Mange af partierne blev sendt live, så børnenes skakkammerater rundt om i landet kunne sidde hjemme og følge med.

Stævnet blev åbnet fredag aften med taler af borgmester Jørgen Gaarde og formanden for Skanderborg Skakklub, Anders Haarup. Borgmesteren fik desuden æren af at udføre det første træk i turneringen!

Skanderborg stillede med seks spillere, og samtlige deltagere blev fordelt i fire aldersgrupper. Skanderborgspillerne mødte hård modstand, men en enkelt klarede sig særdeles udmærket. Det var Jonas Bjerre i gruppen 8-10-årige. Jonas førte efter fire runder, men i de sidste tre runder blev det for alvor spændende, idet tre spillere havde mulighed for at sikre sig mesterskabet. Jonas endte på en delt første- og andenplads, idet han og den anden spiller begge opnåede seks pint af de syv mulige! Ved ligestilling afgøres den endelige placering ved korrektion, hvilket vil sige at den spiller der har opnået flest point mod de stærkeste spillere i gruppen, bliver den endelige vinder. Og det blev Jonas, som derved blev danmarksmester i sin aldersgruppe!

Et spændende indslag i turneringen fandt sted lørdag aften, hvor Skanderborg Skakklubs 18-årige internationale skakmester, Mads Andersen, fortalte børnene hvordan han arbejdede med skakken for hele tiden at forbedre sig. Derefter spillede han simultanskak mod 26 af spillerne, og resultatet blev 22 sejre, tre remis og et enkelt nederlag. Dette resultat kostede skakklubben fire sodavand til de spillere som havde fravristet Mads point!

Sidst på søndag eftermiddag var der uddeling af de mange fine pokaler til de bedst placerede i de enkelte grupper.

Se mere på www.u-dm.dk