Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Davor Palo danmarksmester i skak! Pressemeddelse af 1. april 2013
Årets højdepunkt inden for skak er det individuelle danmarksmesterskab, også kaldet påsketurneringen. Her kæmper 10 af de allerstærkeste spillere om titlen som danmarksmester. Desuden kan alle medlemmer af Dansk Skak Union tilmelde sig turneringen, og de bliver så placeret i grupper i forhold til deres spillestyrke.

I DM-klassen deltog Skanderborg Skakklubs to stærkeste spillere, Davor Palo og Mads Andersen. Davor fik en forrygende start med sejre i de tre første runder. Derefter holdt han stilen, spillede flere flotte partier, og endte som danmarksmester på en udelt førsteplads med 6½ point af de ni mulige! Davor blev stormester allerede som 19-årig, men holdt nogle års skakpause da han var først i tyverne. Sidste år genoptog han spillet, idet han sammen med Mads Andersen spillede i toppen af Team Nordea Skanderborg Skakklubs hold, som vandt danmarksmesterskabet i den nyligt afsluttede holdturnering.

Mads Andersen fik en uheldig start i påsketurneringen, idet han tabte det første parti. Det tog dog ikke modet fra den unge spiller (18 år!). Han spillede godt og solidt i de følgende runder. Ikke mindre end fem af de ti deltagere var stormestre, og Mads spillede remis mod fire af dem! Alt i alt rakte hans præstation til en delt femteplads med 4½ point af de ni mulige.

Fem andre Skanderborgspillere med i turneringen!
Længere nede i rækkerne havde Skanderborg Skakklub yderligere fem spillere med. De spillede alle i grupper med fem runder i alt.

Tavs Bjerre og Morten Rasmussen kom i samme gruppe (med 12 deltagere), og her magede det sig sådan at Tavs og Morten i sidste runde skulle mødes i kamp om en topplacering. De spillede remis, og de endte sammen med to andre spillere på en delt førsteplads med 3½ point af 5 mulige. I den situation afgøres den indbyrdes rækkefølge ved korrektion. Her er princippet at den der har mødt de bedste spillere, placeres øverst. Det betød at Tavs blev nummer 2 og Morten nummer 3.

I en anden gruppe spillede Anders Haarup, Jonas Bjerre og Jørgen Johansen. Anders og Jonas spillede remis i deres indbyrdes parti, og slutresultatet blev at Anders vandt resten af partierne og dermed fik en flot førsteplads med 4½point. Jonas måtte nøjes med remis i sidste runde, men blev dog en klar nummer to med 4 point. Jørgen sluttede længere nede i feltet.

Syv Skanderborgspillere med i påsketurneringen må vist være rekord i nyere tid! Og med de fornemme resultater gjorde de klubben stor ære.